FAQ's

Veelgestelde vragen

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenKan ik allergisch reageren op een product dat ik reeds eerder zonder problemen heb gebruikt?
Ja. Allergische reacties kunnen ook plots opduiken na verschillende behandelingen met eenzelfde product. Deze kunnen te maken hebben met de gebruiksfrequentie, het gebruik van andere producten die hetzelfde allergeen of een gelijkaardige stof bevatten of met de conditie van de huid.

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenWat moet ik doen wanneer ik een abnormale reactie gewaarword (jeuk, kriebelen, branderig gevoel, misselijkheid … ) tijdens of na het aanbrengen van het product?
Spoel uw haar onmiddellijk en vraag medisch advies vooraleer u opnieuw hetzelfde soort product gebruikt. De ingrediëntenlijst op de verpakking van het product kan de arts helpen om de oorzaak van de reactie te achterhalen. In geval van misselijkheid, duizeligheid, ademhalingsmoeilijkheden, zwelling van de ogen of het gezicht of van huiduitslag die zich snel verspreid, de haren onmiddellijk spoelen en dringend een arts of een ambulance (112) bellen.

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenWat moet ik doen wanneer ik een abnormale reactie gewaarword enkele dagen na het kleuren?
Een allergische reactie kan zich voordoen enkele uren tot enkele dagen na een kleuring. Raadpleeg een arts om de oorzaak van de reactie te achterhalen en voor een gepaste behandeling. Overhandig hem een kopie van de verpakking van het gebruikte product.

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenKan een haarkleurmiddel zonder ammoniak een allergische reactie uitlokken?
Ja, allergische reacties kunnen ook door andere stoffen worden veroorzaakt, onder meer door de kleurcomponenten van haarkleurmiddelen. Ammoniak kan vooral tot irritatie van de ademhalingswegen en de ogen leiden. Een goede ventilatie is dus absoluut noodzakelijk wanneer men werkt met producten die ammoniak bevatten.

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenKan een product op basis van natuurlijke of biologische bestanddelen allergische reacties uitlokken?
Ja, natuurlijke producten op basis van plantenextracten bijvoorbeeld kunnen allergische reacties veroorzaken.
Ook de parfums die worden toegevoegd aan de producten kunnen natuurlijke, allergene stoffen bevatten.

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenMag ik mijn haar kleuren wanneer ik zwanger ben?
De veiligheid van haarkleurmiddelen wordt ook getest voor zwangere vrouwen.
Men mag dus de haren kleuren zonder risico tijdens de zwangerschap, behalve wanneer er een tegenindicatie is vermeld op het product

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenWaarom worden sommige haarkleurmiddelen afgeraden voor de leeftijd van 16 jaar?
Haarkleurmiddelen en in het bijzonder permanente en semipermanente haarkleurmiddelen kunnen allergische reacties veroorzaken. Wanneer iemand gevoelig is voor een bepaalde stof, blijft dit zo voor de rest van zijn/haar leven. Bovendien kunnen de reacties verergeren en zich uitbreiden tot andere stoffen. Om die reden worden permanente en semipermanente haarkleurmiddelen afgeraden voor de leeftijd van zestien jaar.

Mijn haarkleuren.be: Veelgestelde vragenWaarom moet ik mijn juwelen uitdoen en metalen voorwerpen vermijden wanneer ik mijn haar kleur?
Juwelen kunnen u hinderen en het product kan zich ophopen tussen de juwelen en de huid. Daarenboven kunnen metalen voorwerpen nikkel bevatten dat bij sommige mensen allergische reacties veroorzaakt. Metalen kunnen ook reageren met de haarkleurmiddelen. Gebruik dus uitsluitend het materiaal dat bij het product is meegeleverd.