Verschillende producttypes

De verschillende soorten haarkleurmiddelen

Verschillende soorten haarkleurmiddelenPermanente haarkleurmiddelen
Het aan te brengen product wordt verkregen door verschillende producten te mengen die in combinatie met elkaar zorgen voor een dieptekleuring.
De kleuring is dus permanent en verdwijnt niet door het haar te wassen met shampoo. Ze maskeert grijze haren, maar zorgt voor een uitgesproken « uitgroei » wanneer aan de haarwortel de natuurlijke haarkleur weer tevoorschijn komt. Alle kleurnuances zijn mogelijk zelfs een lichtere kleur dan de oorspronkelijke kleur van het haar, dat dan eerst wordt ontkleurden vervolgens opnieuw gekleurd aan de hand van het product.

Semipermanente of tijdelijke haarkleurmiddelen
Hiermee worden de haren tijdelijk gekleurd en verdwijnt de kleur geleidelijk door de haren te wassen. Deze producten zorgen voor meer glans in het haar, ze verlevendigen de natuurlijke kleur van het haar, ze kleuren het haar in dezelfde tint of in een donkere tint en maskeren de eerste grijze haren.

Kortstondige haarkleurmiddelen
Hiermee kan de natuurlijke kleur van de haren lichtjes worden bijgewerkt en wordt meer glans gegeven aan het haar. Na de eerste wasbeurt verdwijnt de kleur.